Studieaanbod: eerste graad

 

 

In GO! Atheneum Tungrorum zijn alle leerlingen gelijkwaardig en verdienen ze alle kansen. Daarom kiezen wij ervoor om de studiekeuze zo lang mogelijk uit te stellen.

Een goede studiekeuze maken is niet vanzelfsprekend. En toch gaat het om een belangrijke keuze die je toekomst bepaalt. Het is dus meer dan normaal dat je wat tijd nodig hebt om te ervaren welke richtingen jou liggen.

Brede eerste graad: accent op talent!

In de brede eerste graad kunnen de leerlingen in de A en B-stroom proeven van uitgebreide leerpakketten, waarin ze actief en naar hun eigen mogelijkheden hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Elk kind krijgt de kans om zichzelf ten volle te ontplooien. Alleen zo kan hij of zij vanaf de tweede graad stilaan een doordachte en bewuste studiekeuze maken. De verschillende studierichtingen in de tweede en derde graad die zowel doorstromingsgericht als arbeidsmarktgericht zijn, sluiten immers naadloos aan op de eerste graad.

Kenmerkend voor onze eerste graad is dat je een zeer ruime opleiding krijgt die alle opties zoveel mogelijk openhoudt.

In GO! Atheneum Tungrorum zetten we in op levensecht onderwijs omdat we geloven dat dit de manier is om je te motiveren en te inspireren. Samen gaan we op zoek naar je talenten en bouwen we aan je toekomst en aan je zelfvertrouwen.

In het eerste jaar maakt iedere leerling een boeiende talentenreis doorheen 4 belangstellingsgebieden via de Talentmodules. Gedurende 7 weken krijg je 2 uur per week de kans om kennis te maken met STEM, Sport & health, Maatschappij & ondernemen en Mens & welzijn.

In het tweede jaar gaan we dieper in op de verschillende talenten. De opties in het tweede jaar van de eerste graad zijn aanzetten, proevertjes.

Aan het eind van het 2de leerjaar krijgen de leerlingen de nodige informatie over de studiekeuze in de tweede en derde graad. Je kan immers nog alle kanten uit!

Oog voor leercomfort:

Alle leerlingen zijn gelijk, maar toch ook anders. Elk kind heeft een eigen aanpak nodig om op die manier zoveel mogelijk leerwinst te boeken. Dit is enkel mogelijk in een veilige en aangename schoolomgeving. We delen onze klassen zo in dat elke leerling zoveel mogelijk individueel kan begeleid worden. Leerlingen en leerkrachten moeten zich goed voelen op school, want wat we graag doen, doen we beter.

Goede ondersteuning:

Loopt het voor Nederlands of Wiskunde soms wat minder vlot? Met een extra uurtje les zorgen we dat je zeker mee bent voor de toekomst.

Wie een extra uitdaging wil aangaan, kan terecht in de STEM-klas waar we met Lego Mindstorms onze grenzen verleggen.

En in het klasuur van het eerste jaar staat de klastitularis je met raad en daad bij, helpt je praktische problemen op te lossen en gaat met jou op zoek naar je ideale studiekeuze.

Locatie:

De lessen van de 1ste graad vinden plaats op GO! Atheneum Tungrorum - campus Ambiorix in de Moerenstraat 4 in Tongeren.

Onze studiemogelijkheden in de eerste graad zijn:

 

1ste leerjaar - brede eerste graad

A-Stroom

 

B-Stroom

 

2de leerjaar - eerste graad

A-Stroom

 

B-Stroom

 

 

Copyright © 2018-2024 van GO! Atheneum Tungrorum - Tongeren