Studieaanbod:

A-stroom

1 Latijn
2 Klassieke talen

 

 

A-stroom

1 Latijn (1ste leerjaar - eerste graad)

Ben je geboeid door de geschiedenis van de Romeinen en de Grieken? Of heb je een bijzondere interesse in talen? Misschien zie je wel een extra uitdaging in het ontcijferen van een cultuur die aan de wieg van onze samenleving stond? Indien je op één van deze vragen 'ja' antwoordde, dan is A-stroom 1 Latijn zeker iets voor jou.

Het vak Latijn vormt bovendien een grote uitdaging: je leert er logisch denken, redeneren en systematisch studeren zodat je een studiehouding ontwikkelt die je zeker van pas zal komen in je latere loopbaan. Je bent goed voorbereid op verdere studies.

Je volgt in het eerste jaar wekelijks 3u Latijn. Hier wordt een mooie fundering gelegd voor de basisoptie A-stroom 2 Klassieke talen van het tweede jaar. Via de talentmodules kom je ook in aanraking met meerdere vakgebieden en onderwerpen. Zo kan je uitzoeken waarin je nog interesse en talent voor hebt en bovendien heel wat bijleren.

De lessen vinden plaats op GO! Atheneum Tungrorum - campus Ambiorix in de Moerenstraat 4 in Tongeren.

A-stroom

2 Klassieke talen (2de leerjaar - eerste graad)

De leerlingen zijn aan het goede adres in de basisoptie ‘klassieke studiën’ om interessante aspecten van de klassieke taal en cultuur te bestuderen.

Deze basisoptie heeft twee belangrijke componenten: de studie van de klassieke talen en, via deze talen, het bestuderen van de samenleving en cultuur van de Griekse en Romeinse oudheid.

De enige vereiste is een brede interesse en nieuwsgierigheid om een oude cultuur te leren kennen.

De lessen vinden plaats op GO! Atheneum Tungrorum - campus Ambiorix in de Moerenstraat 4 in Tongeren.

Meer info over het lessenpakket? Hieronder kan je een gecombineerde afdrukbare .pdf met de lessentabellen downloaden voor Latijn - Klassieke talen in de eerste graad:

 

 

 

Copyright © 2018-2024 van GO! Atheneum Tungrorum - Tongeren