Studieaanbod:

A-stroom

2 STEM-technieken

 

 

 

 

De leerlingen die zich wel eens de vraag stellen hoe een toestel werkt, de leerlingen die graag zelf de handen uit de mouwen steken, de leerlingen die hun eigen uitvinding écht willen maken… die leerlingen zitten goed in de basisoptie A-stroom 2 STEM-technieken.

Hier leren leerlingen hun eigen systeem te bedenken (ontwerpen) en ze zetten daar met overtuiging hun creativiteit voor in. Ze worden ertoe uitgedaagd zelf te onderzoeken welke keuzes ze kunnen maken (welke grondstoffen, gereedschappen, machines,… zal je gebruiken?). Ze zullen hun eigen systeem op een veilige en doordachte manier maken.  Met het uittesten en, indien nodig, het verbeteren van hun systeem, maken ze de cirkel rond.

Om inspiratie op te doen, zullen de leerlingen ook dagdagelijkse systemen onderzoeken. Ze gebruiken hiervoor wiskunde en wetenschappen.  Om de taal van de technologie te leren begrijpen, lezen ze ook handleidingen, plannen, tekeningen,… Want een echte denker en doener benut al zijn talenten.

Wanneer de leerlingen kennis hebben gemaakt met al deze mogelijkheden zullen ze al een heel ander beeld hebben van alle beroeps- en studiemogelijkheden waarbij ze deze talenten kunnen inzetten. Met deze basisoptie worden ze uitgenodigd om met hun leraren op weg te gaan en hun talenten binnen A-stroom 2 STEM-technieken te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Toekomstperspectieven:

In principe mag je met een A-attest starten in elke richting van elke onderwijsvorm in de tweede graad.

De meeste leerlingen zullen echter na A-stroom 2 STEM-technieken verder studeren in:

De lessen vinden plaats op GO! Atheneum Tungrorum - campus Ambiorix in de Moerenstraat 4 in Tongeren.
Meer info over het lessenpakket? Hieronder kan je een afdrukbare .pdf met de lessentabel downloaden:

 

 

 

Copyright © 2018-2024 van GO! Atheneum Tungrorum - Tongeren