AED toestel op school

 

 

GO! Atheneum Tungrorum slaat de handen in elkaar met VZW Heart Saver voor het plaatsen van een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan de schoolingang.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Want elke seconde telt!

De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren. Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig,

De AED zal op GO! Atheneum Tungrorum - campus Plinius buiten aan de ingang van het schooldomein aan de Bilzersteenweg geplaatst worden zodat deze in geval van nood voor iedereen beschikbaar is. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen tot een HARTveilige schoolomgeving.

 


 

 

Copyright © 2023 van GO! Atheneum Tungrorum - Tongeren