Studieaanbod:

1A + 2A + ASO 3 + 4 Latijn

 

 

1A Latijn (1ste leerjaar - eerste graad)

Ben je geboeid door de geschiedenis van de Romeinen en de Grieken? Of heb je een bijzondere interesse in talen? Misschien zie je wel een extra uitdaging in het ontcijferen van een cultuur die aan de wieg van onze samenleving stond? Indien je op één van deze vragen 'ja' antwoordde, dan is 1A Latijn zeker iets voor jou.

Het vak Latijn vormt bovendien een grote uitdaging: je leert er logisch denken, redeneren en systematisch studeren zodat je een studiehouding ontwikkelt die je zeker van pas zal komen in je latere loopbaan. Je bent goed voorbereid op verdere studies.

In onze school vinden we het belangrijk dat je jezelf wordt. Onze begeleiding zorgt ervoor dat je jezelf op elk vlak optimaal kan ontwikkelen.

2A Latijn (2de leerjaar - eerste graad)

Je maakt uitgebreid kennis met de grote schrijvers uit de Oudheid: Ovidius, Vergilius, Cicero, Plinius, ...
Je verdiept je verder in de sappige en boeiende verhalen van de Romeinse mythologie en geschiedenis.
Je ontdekt hoeveel Romeinse overblijfselen terug te vinden zijn in onze moderne maatschappij (in de literatuur, de politiek, de architectuur, het theater, de rechtspraak, ...).

Je scherpt je taalvermogen aan, ook op het vlak van de moderne talen. Je traint het 'analytisch denken', wat ook in de wetenschappelijke vakken en wiskunde heel belangrijk is.

ASO 3 + 4 Latijn (tweede graad)

Kiezen voor de studierichting Latijn is kiezen voor een brede, polyvalente vorming. In de tweede graad start je met de lectuur van authentieke Latijnse teksten: Caesar en Ovidius zijn de hoofdauteurs in het derde jaar, Sallustius en Vergilius in het vierde jaar. Tijdens de lectuur scherp je je analytisch en synthetiserend denkvermogen aan. Via de teksten bestuderen we de Romeinse samenleving en cultuur. We besteden ruime aandacht aan de context en leggen de link met de actualiteit.

In de pool Latijn leg je accenten via de opties ICT en History (3de jaar) / toegepast Frans (4de jaar).

Je hebt bovendien de keuze in het pakket wiskunde tussen:

In de derde graad moet je Latijn combineren met een andere pool, je hebt dan de keuze uit:

De lessen vinden plaats op GO! Atheneum Tungrorum - campus Ambiorix in de Moerenstraat 4 in Tongeren.
Meer info over het lessenpakket? Hieronder kan je een gecombineerde afdrukbare .pdf met de lessentabellen downloaden voor Latijn in de eerste en tweede graad:

 

 

 

Copyright © 2020 van GO! Atheneum Tungrorum - Tongeren